Jak myślimy o przystawkach na imprezę warto by dany przepis był łatwy, szybki i smaczny. Więc oto mamy dla was kolejną pyszną opcję! Parówki w cieście francuskim. To tylko trzy składniki, kilka prostych kroków i wiele pyszności! Twoi goście będą zachwyceni.
W tym przepisie wykorzystujemy nasz dip serowy (tylko troszkę) więc resztę dipu możesz zachować do innych dań lub po prostu postawić na stół i otworzyć paczkę nachosów i będziecie mieli nie jedno a dwa dania gotowe na stole!
Składniki na Parówki w cieście francuskim:
- wiedeńskie kiełbaski/parówki
- 2 paczki ciasta francuskiego
- dip serowy (polecamy domowy, spróbuj ten lub ten)
Sposób przygotowania:
- Potnij parówki na kawałki o długości około 4-5 cm.
- Pokrój ciasto francuskie w kwadraty o boku około 3 – 3,5 cm.
- Połóż kawałek parówki po przekątnej na cieście francuskim i zawiń ją niczym rogalik.
- Podgrzej piekarnik do 180 stopni C.
- Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż na niej parówki w cieście francuskim upewniając się, że mają co najmniej 2 cm przestrzeni między sobą.
- Umieść niewielką ilość dipu serowego na wierzchu ciasta. I włóż je do piekarnika.
- Piecz je przez około 10 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złote.
Nasza wskazówka: Użyj reszty domowej roboty sosu serowego jako dipu do parówek w cieście francuskim.
Napiszcie w komentarzach, jak zdecydowaliście się udekorować swoje przekąski i podzielcie się zdjęciami na Facebook’u, Instagram’ie albo Twitterze.