Jak myślimy o przystawkach na imprezę warto by dany przepis był łatwy, szybki i smaczny. Więc oto mamy dla was kolejną pyszną opcję! Parówki w cieście francuskim. To tylko trzy składniki, kilka prostych kroków i wiele pyszności! Twoi goście będą zachwyceni.

W tym przepisie wykorzystujemy nasz dip serowy (tylko troszkę) więc resztę dipu możesz zachować do innych dań lub po prostu postawić na stół i otworzyć paczkę nachosów i będziecie mieli nie jedno a dwa dania gotowe na stole!

Parówki w cieście francuskim - CRAVEmonkey
Parówki w cieście francuskim – CRAVEmonkey

Składniki na Parówki w cieście francuskim:

  • wiedeńskie kiełbaski/parówki
  • 2 paczki ciasta francuskiego
  • dip serowy (polecamy domowy, spróbuj ten lub ten)

Sposób przygotowania:

  1. Potnij parówki na kawałki o długości około 4-5 cm.
  2. Pokrój ciasto francuskie w kwadraty o boku około 3 – 3,5 cm.
  3. Połóż kawałek parówki po przekątnej na cieście francuskim i zawiń ją niczym rogalik.
  4. Podgrzej piekarnik do 180 stopni C.
  5. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż na niej parówki w cieście francuskim upewniając się, że mają co najmniej 2 cm przestrzeni między sobą.
  6. Umieść niewielką ilość dipu serowego na wierzchu ciasta. I włóż je do piekarnika.
  7. Piecz je przez około 10 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złote.

Nasza wskazówka: Użyj reszty domowej roboty sosu serowego jako dipu do parówek w cieście francuskim.

Napiszcie w komentarzach, jak zdecydowaliście się udekorować swoje przekąski i podzielcie się zdjęciami na Facebook’uInstagram’ie albo Twitterze.