Często powstaje pytanie, czym udekorować nasze wypieki. Oto pomysł na szybką polewę, która świetnie będzie pasowała do serników, brownie oraz keksów – biała polewa jogurtowo-czekoladowa.
Słodycz białej czekolady przełamana jogurtem naturalnym jest idealna dla tych, którzy nie chcą przesłodzić w swoich wypiekach.
Składniki na biała polewa jogurtowo-czekoladowa
- połowa białej czekolady (50 g)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- szczypta zmielonej soli morskiej (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
- Połowę białej czekolady (50 g) połam na kosteczki, roztop i wymieszaj stopniowo z jogurtem aż uzyskasz gładką masę.
- Na koniec możesz dać szczyptę świeżo zmielonej soli morskiej (opcjonalnie)
Ta polewa wyróżnia się prostotą i szybkością w przygotowaniu, będzie pasowała praktycznie do wszystkiego, a jej konsystencja pozwała rysować ładne wzorki na wypiekach. Pokaż, co Ty narysujesz 🙂 i otaguj nas na mediach społecznościowych @cravemonkeypl (Twitter, Instagram, Facebook).