Często powstaje pytanie, czym udekorować nasze wypieki. Oto pomysł na szybką polewę, która świetnie będzie pasowała do serników, brownie oraz keksów – biała polewa jogurtowo-czekoladowa. 

Słodycz białej czekolady przełamana jogurtem naturalnym jest idealna dla tych, którzy nie chcą przesłodzić w swoich wypiekach.

Składniki na biała polewa jogurtowo-czekoladowa

  • połowa białej czekolady (50 g)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypta zmielonej soli morskiej (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

  1. Połowę białej czekolady (50 g) połam na kosteczki, roztop i wymieszaj stopniowo z jogurtem aż uzyskasz gładką masę.
  2. Na koniec możesz dać szczyptę świeżo zmielonej soli morskiej (opcjonalnie)

Ta polewa wyróżnia się prostotą i szybkością w przygotowaniu, będzie pasowała praktycznie do wszystkiego, a jej konsystencja pozwała rysować ładne wzorki na wypiekach. Pokaż, co Ty narysujesz 🙂 i otaguj nas na mediach społecznościowych @cravemonkeypl (Twitter, Instagram, Facebook).