My przygotowaliśmy dla was kolejny przepis nie wymagający żadnego wysiłku. Ta słodka przekąska jest nie tylko pyszna, ale również zdrowa i wy możecie ją przygotować z wyprzedzeniem (na kilka dni przed wizytą gości). Mówimy o chipsach jabłkowych z przyprawą pumpkin pie.

Chrupiące chipsy jabłkowe przeniosą was i waszych gości w komfortową i ciepłą atmosferę, tak że zima nie będzie wam straszna.

Zabieramy się do pracy i polecamy wam zrobić tak dużo chipsów, ile możecie, ponieważ będą znikać w mgnieniu oka.

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Jabłka myjemy, wydrążamy środek i kroimy na krążki grubością 3-5 mm.
  2. Wykładamy krążki jabłek na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy przyprawą pumpkin pie.
  3. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 120 stopni C (grzałka górna i dolna bez termoobiegu) około 40 – 60 minut, w zależności od grubości chipsów. Chipsy należy piec do momentu uzyskania pożądanej chrupkości, więc też zależy od waszych osobistych preferencji.

Jesteśmy pewni, że ten przepis stanie się jednym z waszych ulubionych. Chipsy jabłkowe to idealna przekąska dla wszystkim, również dla dzieci. Także możecie przygotować je dla waszych gości i również włożyć do pudełek śniadaniowych waszych dzieci. Jeżeli wolicie słodsze dania, możecie dodatkowo posypać chipsy cukrem cynamonowym przed pieczeniem.

Chipsy można przechowywać w kontenerkach nawet przez 1-2 tygodni, ale na pewno one znikną wcześniej. Napiszcie w komentarzach, kiedy wy lubicie sięgnąć po chrupiące chipsy jabłkowe.

Napiszcie w komentarzach, jak zdecydowaliście się udekorować swoje przekąski i podzielcie się zdjęciami na Facebook’uInstagram’ie albo Twitterze.