Prosta salsa pomidorowa to jeden z podstawowych dipów i doskonała przystawka na imprezę lub wieczór filmowy w domu z dodatkiem nachosów, chipsów, frytek lub też w wersji dietetycznej – warzyw.

Po wielu próbach przeróżnych przepisów na salsę pomidorową, w końcu znudziło nam się próbowanie wielu skomplikowanych przepisów na to proste danie. Ten przepis to zdecydowanie najsmaczniejszy, jakie do tej pory znaleźliśmy.

Wszystkie składniki są tanie i dostępne dla wszystkich bez względu na to, gdzie jesteś na świecie.

5 minut na przygotowanie.

Salsa pomidorowa

Składniki na salsa pomidorowa:

  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • ½ czerwonej cebuli (obranej i posiekanej)
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • Połowa czerwonego chili bez nasion
  • Garść świeżych ziół (polecamy bazylię lub kolendrę)
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Dodaj wszystkie składniki do blendera i mieszaj przez 5 sekund, aż uzyskasz gęstą jednolitą pastę.

I salsa pomidorowa jest gotowa. To naprawdę takie proste. Lubimy podawać ją na wierzchu enchiladas, fajitas lub jako dip do nachosów.

Napisz nam w komentarzach jaki jest Twój ulubiony sposób podawania salsy pomidorowej.

Jeśli masz ochotę na coś innego tutaj znajdziesz nasz wybór dipów i sosów, które są idealne na każdą okazję.

Prześlij nam swoje zdjęcia bądź otaguj nas na mediach społecznościowych @cravemonkeypl (Twitter, Instagram, Facebook).